Toxic Farm


 
HomeTF - PortalGalleryFAQRegisterLog in

Share | 
 

 HIT MESECA - Kultna Emisija 80 tih

Go down 
AuthorMessage
Toxico
Admin
avatar

Number of posts : 2223
Age : 47
Location : Ruma
Registration date : 11/10/2007

PostSubject: HIT MESECA - Kultna Emisija 80 tih   Thu Oct 22, 2009 1:36 am

...Hit meseca ( TV )...
(muzička emisija Televizije Beograd scenarista Mladena Popovića sa popularnom voditejkom Ducom Marković (u prugastim pantalonama i dubokim starkama), slatkom kao naš pubertet - ćerkom beogradske anchorwoman 60-ih, Ljiljane Marković)


Dubravka Duca Marković

" Rađena je po uzoru na britanski Top of the Pops, promovisala je domaći pop, od "Laibacha do Lakih Pingvina". Emisija je zapravo bila top lista najpopularnijih dvadeset domaćih muzičkih numera iz bivše Jugoslavije.
Od 1981., kada je počela da se prikazuje, išla je ponedeljkom na prvom, a onda u svojoj napopularnijoj fazi na drugom programu, jednom mesečno.
Voditeljka Duca Marković bila je prava novotalasna gradska devojka koja je urbani duh svog vremena uspela da prenese na male ekrane.

Oliver Mandic - Pitaju me (hit meseca)


Last edited by Toxico on Thu Oct 22, 2009 1:50 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://toxicfarm.forumso.net
Toxico
Admin
avatar

Number of posts : 2223
Age : 47
Location : Ruma
Registration date : 11/10/2007

PostSubject: Re: HIT MESECA - Kultna Emisija 80 tih   Thu Oct 22, 2009 1:45 am

U to vreme JRT je imao dovoljno para da svake nedelje snimi po tri ili četiri sasvim nova spota bendova iz cele Ex-Jugoslavije i da ih potom prikaže kao predloge u emisiji „Hit meseca“. Spotovi su radili provereni reditelji poput Miše Vukobratovića ili Stanka Crnobrnje, ali i mladi Zoran Pezo, Vladimir Slavica, Goran Gajić, Mihajlo Stanić. Scenaristi spotova i prigodnih skečeva bili su Zlatan Fazlagić, Vladimir Đurić i Milutin Petrović. Oni su bili kreatori humorističkog specijala u okviru „Hita meseca“ koji se zvao „Piratska televizija“, rađenog po uzoru na slavni britanski šou „Monti Pajton“. Emisiju „Hit meseca“ nasledio je sličan format koji se zvao „Rok Odeon“ i koji je režirao Darko Bajić.
Najomljieniji gost Duce Marković je bio Jura Stublić.Svakako najbolja emisija je bila ona posvećena nekoj od godišnjica smrti Andy Warhola, sa kratkim skečevima između najava pesama, u kojima su igrali Gala Videnović, Josif Tatić i još jedan smešni, kao zunzara dosadni brka koji je vikao "eki-eki-eki!!" Uz njih su se u toj emisiji muvali i mali pankeri iz Novog Beograda. Pobedio je Bajaga sa "Samo nam je ljubav potrebna - live".
Hit meseca je ponekad kao predlog imao vrlo retke arty stvari kao što su White Rabbit Band ili Heroji.
Inače zahvaljujući Hitu meseca ja sam bio uveren da se šetajući po BG može u bilo kom trenutku naleteti na samo takve slatkiše kao što je Duca M. ili Gala, a samo retko u mračnim uglovima Akademije i na Magi (EKV)."
Pričalo se tada da se Duca 6 godina zabavljala sa Giletom iz "Orgazma". Istina?

Tekst preuzet sa:
http://www.blogoye.org/80s/41684/Hit+meseca+(+TV+).html

Zana Nimani - Sto ne znam gde si sad (hit meseca)
Back to top Go down
View user profile http://toxicfarm.forumso.net
 
HIT MESECA - Kultna Emisija 80 tih
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Toxic Farm :: Zabava - Fun :: Muzika - Music-
Jump to: